Appelcake met noten

10 minuten voorbereiden

45 minuten baktijd

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 2 grote appels, liefst goudreinet
  • 75 gram rozijnen
  • 75 gram cranberry’s
  • 100 gram ongezouten gemengde noten
  • 2 eieren
  • 1 el kaneel
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • bakblik
  • Iets roomboter voor het invetten van je bakblik

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels, snij deze in kleine blokjes en doe ze in een kom.
  3. Doe daar de cranberry’s, de rozijnen, het kaneel, zout en bakpoeder bij.
  4. Hak de noten grof met een mes, bewaar er een paar voor garnering en voeg de overige toe aan de mix. Roer alles door elkaar.
  5. Voeg het amandelmeel toe aan het mengsel en schep om met een lepel.
  6. Meng in een aparte schaal 50 gram roomboter met de eieren met een garde tot een glad mengsel.
  7. Voeg het roomboter-ei mengsel toe aan de mix en schep goed door elkaar.
  8. Vet een bakblik of cakeblik in (de cake rijst niet echt) en schep de mix erin, verdeel goed en garneer met gehakte noten.
  9. Zet de cake 40 – 50 minuten in de oven en controleer tussendoor.
  10. Wanneer de cake gaar is, laat je deze even afkoelen. Maak de cake voorzichtig los met een spatel. Draai om op een stoere houten plank en snij in blokjes.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*