Over mij

Karen Wortel ZekerSlankIk ben Karen Wortel en help mensen op een gezonde manier met het verbeteren van hun leefstijl ter bevordering van hun gezondheid. Ik richt mij op preventie en behandeling van overgewicht, al dan niet veroorzaakt door andere klachten.
Tijdens een intakegesprek en aan de hand van je persoonlijke verhaal ontstaat veel inzicht. Je doel is helder en je gaat aan de slag met een doortastend en resultaatgericht behandelplan.

Waarom dit vak?

Jarenlang had ik last van fikse ontstekingen in mijn darmen. Na vele onderzoeken en operaties kon geen arts mij een duidelijk aanwijsbare oorzaak zeggen. Totaal onbegrepen zocht ik via internet naar informatie en ontdekte hoe belangrijk goede voeding is voor je darmen. Verbaasd over het feit dat geen enkele arts mij hier ooit naar heeft gevraagd, zocht ik verder. Hoe meer ik mij verdiepte, hoe meer vragen er ontstonden. Ik werd mij enorm bewust van de keuze die je maakt in hetgeen je eet en drinkt. En welke enorme invloed dit heeft op je welzijn. Ik moest écht anders gaan eten.

Een aantal veranderingen heb ik rigoureus toegepast; de snoeppot bleef dicht en geen dubbele bastognekoeken meer standaard bij de koffie. Ook ben ik gestopt met het gebruik van de vele zakjes kruidenmix en gemaks-maaltijden. Door meer groente te eten en de grote hoeveelheden brood, pasta en aardappels wat te verminderen, voelde ik me al vrij snel een stuk beter. Ik wilde meer weten over voeding en de invloed hiervan op je lichaam en je welzijn. Ik besloot te gaan studeren.
Aansluitend op de studie Medische Basiskennis heb ik de opleiding Gewichtsconsulent afgerond. In 2013 startte ik mijn praktijk. Ik zocht meer verdieping en in 2016 sloot ik de opleiding Natuurvoedingscoach af. In 2019 ben ik afgestudeerd als Orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur. Tegenwoordig volg ik met regelmaat specifieke bij- en nascholingen.

Met inzicht en ondersteuning help ik jou om je leefstijl zo te veranderen dat jij je eigen gezondheid kunt verbeteren. Het herstellend vermogen van ons lichaam is enorm sterk. Met goede voeding, een prima mate van beweging en indien nodig gebruik van suppletie bereik je een maximaal haalbare gezondheidstoestand. Een slank lichaam is dan een mooi gevolg, een hele wenselijke bijwerking. Kleine positieve veranderingen kunnen overgewicht al verminderen en helpen om een gezondere leefstijl te krijgen. Dat is belangrijk, want overgewicht zorgt voor allerlei gezondheidsklachten.
Ik hou van gezond, simpel en lekker koken. Genieten van goed gezelschap en af en toe een mooi glas wijn. Laten we met beide benen op de grond blijven staan en het leven een beetje leuk houden.

CONTACTGEGEVENS

Zandhuisweg 37-G
7665 SH Albergen
Tel: 06 1895 7662