Cryolipolyse

Cryolipolyse, ook wel vet bevriezen, coolsculpting of cryotherapie, is een methode om vetcellen in het menselijk lichaam af te breken door ze bloot te stellen aan koeling. Dit gebeurt door verschillende therapieën. Wat ze gemeen hebben is dat ze allen een uitwendige behandeling bieden die een mooie verbetering van silhouet geeft. De blootstelling aan koeling veroorzaakt celvernietiging in onderhuids (subcutaan) vetweefsel, zonder schade aan te brengen aan ander omliggend weefsel. De methode wordt gepresenteerd als een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie.

Het proces van ‘cryolipolyse’ is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA).

Zeker Slank werkt met de behandelmethode cryocavitatie.

Cryocavitatie

Cryocavitatie is een combinatiebehandeling waarbij vetcellen worden gekristalliseerd onder vacuüm. Vervolgens worden de kapotte vetcellen bewerkt met een ultra-cavitatie. Cavitatie maakt, door uitzending van een ultrasone geluidsgolf, de vetcelwand kapot. Door de vetcelwand geforceerd te breken wordt er een dubbele impact gerealiseerd. De vrijgekomen inhoud van de vetcel kan direct en zeer adequaat worden opgeruimd. Dit geeft snel een mooi zichtbaar resultaat.

Cryocavitatie is een revolutionaire behandelmethode die het principe van cryolipolyse naar een nieuw niveau tilt.

Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een intake plaats. Hieruit blijkt of men geschikt is en welk behandeltraject de mooiste resultaten geeft.

Ter bescherming van de huid zal een antivriesmembraan worden geplaatst over het behandelgebied.  Vervolgens wordt de behandelkop geactiveerd en geplaatst op de probleemzone. Een flinke huidplooi wordt vacuüm gezogen tussen twee panelen en gekoeld op -2˚. De behandelkop wordt gedurende ongeveer 30 minuten met regelmaat verplaatst over de probleemzone.

Aansluitend volgt een 15 minuten durende cavitatie behandeling. Er wordt eerst contactgel aangebracht op de huid. Vervolgens wordt het handstuk van het cavitatie apparaat over de probleemzone bewogen. De behandeling doet geen pijn, er kan hooguit een wat prikkelend of warm gevoel ontstaan.

Na de behandeling is geen hersteltijd nodig. Wel zal de huid wat rood of beurs zijn tot enkele uren na de behandeling. In enkele gevallen kan er een blauwe plek verschijnen.

Elke behandeling geeft een mooi resultaat. Er geldt een herhalingsadvies van 3 tot 4 behandelingen, telkens met ongeveer 4 weken ertussen.

Naast Cryolipolyse bieden wij ook behandelingen ter verwijdering van cellulite.

Cellulite

Behandeling van cellulite is gericht op huidcorrectie met een gladde egale huid als doel. Dit bereiken we door een combinatie-behandeling van lipolaser met SRF therapie.

Deze methode is geschikt voor alle huidtypes en garandeert een veilige, non-invasieve behandeling zonder pijn of bijwerkingen.

Dit programma bestaat uit 6 behandelingen; 2x per week, gedurende 3 weken.

Meer informatie

Lipolaser is een revolutionaire ontwikkeling die de kracht van diodelasers gebruikt om triglyceriden uit vetweefsel los te maken Dit gebeurt door bio-stimulatie van de vetcelmembranen. Hierdoor worden water, glycerol en vetzuren vrijgemaakt die via het urinestelsel en de lymfebanen worden afgevoerd.

SRF therapie werkt op basis van stabiele radiofrequentie die de dieper gelegen huidlagen verwarmt. Deze cellulaire stimulatie maakt het mogelijk om de productie van collageen (stevigheid), elastine (soepelheid) en hyaluronzuur (volume en hydratatie) te stimuleren.

Deze combinatietherapie geeft een prachtig resultaat. Het effect is een mooi egale en strakke huid!

 

Behandeling

Tijdens een intakegesprek worden wensen en verwachtingen duidelijk.

Rondom de behandelzone wordt een elastische band geplaatst waaronder de lipolaserpads worden geschoven. De behandeling duurt 30 minuten en is pijnloos.

Aansluitend volgt de SRF therapie waarbij contactgel wordt aangebracht op de huid. Het SRF handstuk wordt vervolgens gedurende 20 minuten over probleemzone bewogen. De behandeling kan als warm of ontspannen worden ervaren.

Programma: 6 behandelingen; 2x per week gedurende 3 weken.